Varför ska du prova att rida?

Varför ska du prova att rida?

Att prova att rida när något vi stark rekommenderar på sverigesridklubbar.se om du vill uppleva något nytt i livet. Det kan kännas läskigt först då de är så himla stora djur men så länge där vältränade och lugna så är det inga problem.

Dock det som är bra att tänka på för att hästarna ska må så bra som möjligt är att hästen bara får bära ungefär 15% av sin egen kroppsvikt för att skaderisken ska minimeras så mycket som möjligt.

Djuren är inte till för att du ska kunna göra vad som helst med och de har en egen personlighet precis som dig och vi garanterar att ingen häst vill skada sig själv för att okunniga personer rider på för små hästar som väger för lite.

Du bör definitivt prova att rida ute i naturen då det kan vara väldigt avkopplande att gå runt i naturen och upptäcka ny omgivning. Det är alltid roligt att upptäcka nya platser man inte varit på innan så varför inte prova att rida samtidigt.

Om du är ute efter lite mer spänning så rekommenderar vi att du rider på bana med hinder eller liknande men då bör du ha tränat etag innan så att ingenting går fel och i de flesta fall så får du inte rida med hinder om du inte vet vad du gör.

Om du är ute efter att prova något som är lite annorlunda från det vanliga livet så rekommenderar vi starkt att du provar att rida.

Om känner att du har det tufft i livet och känner att du är stressad eller bara har lite allmänt sämre psykiskt mående så kan det vara bra att testa på att rida då det sägs att det kan lugna ner en att vara ute i naturen och kan bli en lite mer roligare upplevelse med en häst också.

Om du har några mer frågor om varför man ska prova ridning så är det fritt fram att kontakta sverigesridklubbar så kommer de att svara så snabbt som möjligt alla vardagar.

De har experter som svarar på dina frågor och kan de allra mesta inom hästar och ridning.