”Sa du just GLITTERFÄRG?”

”Sa du just GLITTERFÄRG?”

Annemette är känd för att vara en kreativ själ, så när hon hörde talas om glitterfärgen Let´s Shine från Primacol var hon tvungen att prova den – vart som helst! Till slut beslutades det att entrén skulle målas… och en av väggarna i pojkarnas rum. Lyckligtvis var Annemettes pojkar med på det – de tycker att den grå glitterfärgen är lite som något hämtat ur en Star Wars-film.

“För glitterfärg är för jävla bra för att vara sant!”

Det kan tyckas lite vågat att måla din entré med glitterfärg, men det finns en poäng med galenskapen; Let’s Shine från Primacol är en extremt robust och tvättbar färg vilket gör den idealisk för en entré där barn kommer springande med skolväskor, smutsiga skor och våta jackor. Därför valde Annemette också att måla endast den nedersta delen av väggen, ca. 150 cm från golvet och upp – detta då det är just det här området på väggen som är mest utsatt. Förutom det faktum att färgen är praktisk och lätt att torka av, bidrar glittereffekten till att eventuella ojämnheter och smutsen som hamnar på väggen (vilket är oundvikligt när man bor med tre pojkar) kamoufleras lite.

Annemette ger dig 5 tips till dig som funderar på att starta ett projekt med Let’s Shine glitterfärg:

  1. Primacol glitterfärg var verkligen lätt att applicera och oerhört dryg. Den lägger sig jämnt och glitterpartiklarna är jämnt fördelade.
  2. Glittret sitter fast i färgen och fäller inte vid beröring av väggen.
  3. Färgen är lätt att tvätta av. Disktrasan fastnar inte i färgen eller i glittret på ytan eftersom glitterpartiklarna är så finkorniga att färgen är helt slät och jämn på ytan.
  4. Glittereffekten är så subtil att Micky älskar den. Det är inte alls som att bo i ett cirkustält. Det ser raffinerat och elegant ut och du tror faktiskt att det är en vuxen person som har valt färgen och inte (som jag kanske hade fruktat) ett barn som hade varit i gång.
  5. Applicera först ett mycket tunt lager och låt det torka. Applicera sedan ett eller två något tjockare lager och du får det vackraste resultatet.

Du bör välja glitterfärg om:

  • Du känner att du vill ha ett roligt, kreativt och subtilt inslag i din inredning.
  • Du vill kamouflera ojämnheter eller liknande på väggens yta.
  • Du har barn! De älskar det. Det är riktigt roligt och fantasifullt med glitter på väggen.
  • Du vill skapa en effekt på väggen, som jag, där du arbetar med samma färg, men i två olika effekter – till exempel matt färg/blank färg eller matt färg/glitterfärg. Skillnaden mellan de två typerna av effekt kan ge en mycket enkel och fin markering på väggen – precis som vår vita glitterfärg i korridoren, som markerar de nedersta 150 cm.

Den vita nyansen som Annemette har använt heter Let’s Shine Singapur och den grå nyansen heter Let’s Shine Hong Kong.