Gungdjur – en rolig leksak som ditt barn kommer att älska

Vare sig du kallar den för gunghäst eller gungdjur finns det en sak som är säker: här har vi en leksak som barn har tyckt om i århundraden. Kanske har det att göra med den vackra designen eller den detaljrika konstruktionen, men med största sannolikhet beror det på hur roliga de är att gunga på.

Ett gungdjur blir ett fantastiskt tillskott till sovrummet, och med ett helt hav av modeller slipper du att kompromissa med kvaliteten. Gör din son eller dotter en tjänst och pryd barnrummet med en leksak som kommer att användas flitigt!

De olika djuren och materialvalen

När du hör ordet gungdjur är det antagligen gunghästen som du tänker på, men tro det eller ej finns det många fler valmöjligheter än så. Ett gungdjur kan bland annat se ut som en ren, en elefant, en giraff, en enhörning och många fler alternativ därtill. Visst är det därför spännande att välja ut gungdjur, och du slipper att känna dig begränsad.

Utseendet är heller inte det enda som kan variera, utan du väljer även ett passande material. Om du lekte med gungdjur när du var liten är du säkert bekant med just gunghästen i trä, och det som gör dessa varianter så fördelaktiga är den hållbara konstruktionen. Det är ingen hemlighet att barn kan vara ganska hårdhänta, och då kan trä bli ett ypperligt val. Om gungdjuret för ett eller annat skäl skulle bli smutsigt är det också enkelt att torka av.

Andra gungdjur som finns tillgängliga är de mjuka tyggungdjuren med bekväm stoppning. Att klappa dessa leksaker känns lika skönt som äkta päls, och det är komfortabelt för barnet att gunga på den. Läs mer om just gungdjur på Wikipedia.

Vad kostar egentligen ett gungdjur?

De olika prisklasserna är många när det kommer till gungdjur. Vad du betalar beror på vilket märke du väljer och hur detaljrik designen är. Du kan mycket väl hitta enkla gungdjur i trä som inte kostar mer än någon hundralapp medan dyrare varianter kan kosta över tusen kronor.

Gungdjuret kan dock vara väl värt varenda slant då det har flera användningsområden. När barnet har blivit för gammalt för gungdjuret behöver leksaken inte slängas bort, utan du kan istället pryda hemmet med den som en fin inredningsdetalj i vardagsrummet, köket, hallen eller på någon annan plats!