Vit kalkfärg

Vit kalkfärg

Minimalistens bästa vän! Vit kalkfärg skapar en sofistikerad och raffinerad yta som ger en intressant kontaktpunkt i din inredning. Kalkfärgens mjuka taktilitet i kombination med de helt ljusa nyanserna tar din inredning till helt nya höjder. Vit färg har varit oumbärlig för minimalister över hela världen under hela 20-talet. Idag skiljer sig dock minimalismen från den rena och perfekta estetiken som vi känner till sedan tidigare. Samtida minimalism handlar inte längre om frånvaron av saker som ofta utrotar personlighet och brister till förmån för ett utopiskt eller idealiskt tillstånd; det handlar snarare om att lyfta fram avsaknaden av saker för att betona det värde vi tillskriver de saker vi väljer att behålla. På detta sätt förstärker denna inredningsstil en känsla av att lyfta fram det som verkligen betyder något för oss; det som har någon form av affektionsvärde for oss. Kort sagt så handlar New Minimalism om att fokusera på några få objekt som har värde och skapar mening för oss – det för tankarna till ett meningsfullt och fullständigt sätt att leva. I stället för stora visuella element, fokusera på olika taktiliteter, skulpturala och organiska former samt naturliga (helst lokala) element.

Oavsett om du letar efter en klassisk vit kalkfärg, eller en mycket ljus färg, hittar du den garanterat här!

Inred ditt hem med vit kalkfärg

Vitt är inte bara vitt! Det finns otaliga nyanser av vitt som du kan välja mellan när du vill ljusa upp dina väggar, dina paneler eller andra detaljer i ditt hem. Även om tidens trend pekar mot både pasteller och djärva och mer kulörta nyanser är mjuka och ljusa väggfärger fortfarande ett måste. Vitt anses vara en icke-färg eftersom den inte ingår i det traditionella färghjulet. Däremot kan vitt betraktas som en färg i sig; den vita färgen reflekterar alla synliga våglängder av ljus, där svart gör motsatsen och absorberar alla färger. I motsats till den svarta färgen symboliserar den vita färgen ljus, renhet och godhet.

Vit kalkfärg skapar en särskilt mjuk och omslutande känsla samtidigt som den behåller det rena och minimalistiska utseendet. Kalkfärg i vitt är för minimalisten som älskar det naturliga utseendet. Med vit kalkfärg skapar du en diskret samt fräsch atmosfär och det bästa av allt – vitt passar till alla inredning oavsett stil! 

Varm vit kalkfärg

Om du i stället väljer en varm, vit kalkfärg kommer du att upptäcka att den med sina känsliga och subtila gula undertoner skapar en vacker samt diskret värme, utan att den går överstyr eller gör för mycket väsen av sig. De gula undertonerna i den vita färgen kommer antingen att markeras eller tonas ned, beroende på vilket ljus som träffar väggen som målas. Om väggen träffas av den varma och gyllene kvällssolen kommer de gyllene undertonerna i färgen att komma till sin fulla rätt. Se till exempel den vackra Coconut Milk, som med sina gyllene undertoner kommer att ge liv och värme i ditt hem.

Kall vit kalkfärg

Kalkfärg i en kallare vit färg kommer att ha grå eller blå undertoner, vilket ger den en gråaktig touch. Om du vill öppna upp rummet som du vill måla om, eller få in mer ljus, är en sval vit kalkfärg ett säkert kort. Den läckra finishen på kalkfärgen mjukar upp de känsliga fashionabla vita färgerna så att de inte verkar lika industriella som hos en vanlig vit väggfärg.