Så här kan du bo och arbeta i Grekland med små barn

Arbete utomlands är förmodligen det bästa du kan göra om du vill ändra din rutin. Grekland, med sina vackra stränder, rika historia och kultur och ett avslappnat sätt att leva, är ett attraktivt resmål för expats som vill bo och arbeta utomlands. Om du funderar på att flytta och försöker hitta bo i Grekland med dina små barn hjälper den här guiden dig att navigera i processen.

Visumkrav

Om du planerar att bo och arbeta i Grekland under en längre period måste du skaffa ett visum. Processen att få ett visum kan vara komplex och tidskrävande, så det är viktigt att undersöka kraven och påbörja processen tidigt.

 

För de flesta kommer ett långtidsvisum att vara nödvändigt. Beroende på ditt ursprungsland kan du också behöva skaffa ett arbetstillstånd. Det är viktigt att rådgöra med den grekiska ambassaden i ditt hemland för att avgöra vilka dokument och information du behöver tillhandahålla.

Att hitta ett hem

När du har ditt visum kan du börja leta efter ett boende. Beroende på din budget och dina preferenser kan du välja mellan en mängd olika boendealternativ, inklusive lägenheter, villor och hus.

 

I populära turistområden, som Aten eller de grekiska öarna, kan hyrespriserna vara högre. Om du letar efter ett mer prisvärt alternativ, överväg att bo i ett mindre turistiskt område.

 

Utöver din budget, överväg platsen för ditt hem i förhållande till din arbetsplats, skolor för dina barn och andra bekvämligheter, som stormarknader och parker.

Jobbar i Grekland

Grekland har en växande ekonomi, med jobbmöjligheter inom en mängd olika branscher, inklusive turism, finans och teknik. Om du flyttar till Grekland för att arbeta är det viktigt att undersöka jobbmöjligheter innan du anländer.

 

Nätverk är också en viktig aspekt för att hitta arbete i Grekland. Gå på evenemang och träffa människor inom ditt område för att öka dina chanser att hitta arbete. Det är också viktigt att ha ett starkt CV och personligt brev på engelska, eftersom många företag i Grekland föredrar att göra affärer på det språket.

Utbildning för dina barn

Grekland har ett starkt utbildningssystem, med både offentliga och privata skolor tillgängliga. Om du flyttar till Grekland med små barn är det viktigt att undersöka alternativen och hitta en skola som uppfyller dina behov.

 

I Aten och andra större städer hittar du internationella skolor som erbjuder program på engelska, vilket kan vara idealiskt för utlandsfamiljer. Dessa skolor är ofta dyrare än offentliga skolor, men de erbjuder en välbekant läroplan och stöd för familjer som anpassar sig till livet i ett nytt land.

Sjukvård

Grekland har ett välutvecklat sjukvårdssystem, med både offentliga och privata sjukhus och kliniker tillgängliga. Om du flyttar till Grekland med små barn är det viktigt att undersöka alternativen och hitta en vårdgivare som uppfyller dina behov.

 

Förutom att hitta en läkare är det också viktigt att bekanta dig med det grekiska sjukvårdssystemet, inklusive vilka tjänster som täcks av försäkringen och vilka kostnader du kan behöva betala själv.

Livsstil och kultur

Grekland är känt för sin avslappnade och avslappnade livsstil, vilket kan vara en stor taktförändring för familjer som är vana vid att bo i snabba städer.

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder Grekland en unik och spännande möjlighet för familjer som vill bo och arbeta utomlands. Med sin vackra natur, avslappnade livsstil och starka utbildnings- och hälsovårdssystem är det ett bra ställe att kalla hem.

 

Även om det finns många utmaningar att navigera när man flyttar till ett nytt land, särskilt med små barn, är fördelarna med att bo i Grekland många. Genom att undersöka visumkraven, hitta ett lämpligt hem, söka jobbmöjligheter och bekanta dig med utbildnings- och hälsovårdsalternativen kommer du att vara på god väg att njuta av livet i detta vackra land.

 

Sammantaget, om du letar efter ett nytt äventyr och en förändring av tempo, är Grekland definitivt värt att överväga. Med sin rika historia, välkomnande kultur och fantastiska landskap är det ett resmål som du och din familj aldrig kommer att glömma.